- Psikologlar ilaç yazabilir.
Psikologların ilaç yazma yetkisi yoktur. Psikologların kendine özgü uyguladıkları tedavi yöntemleri vardır.
- Psikoloğa bir kere gittim bir işe yaramadı.
Keşke psikologların elinde sihirli bir değnek olsa hemen sorunu anlayıp çözüm bulsa ama maalesef ki terapi bir süreçtir ve bu sürecin daha sağlıklı olabilmesi için sabır, emek, işbirliği ve zaman gerekir. Ne kadar hızlı olacağına odaklanmak yerine, daha mutlu ve istediğimiz yönde bir hayat için terapiden nasıl faydalanabileceğimize odaklanmak daha faydalı olacaktır. Terapiden gerçekten verim alabilmek için en az üç seans düzenli gitmek gerekir.
- Psikoloğa sorunlu ya da psikolojik rahatsızlığı olanlar gider.
Toplumda bilinen en yaygın yanlışlardan biride budur. Terapiye herkes ihtiyaç duyabilir. Bu bazen kendimizi kötü hissetmemizden, bazen doğru kararlar verebilmek için, arkadaşlık ilişkilerimiz ile ilgili , kendimizi daha iyi tanımak , farklı bakış açıları kazanabilmek, farkındalık oluşturabilmek vb. bir çok çoğaltabileceğimiz örneklerden kaynaklı psikoloğa gitmek isteyebiliriz.
- Psikologlar ne yapmamız gerektiğini söyler.
Bu beklenti yanlış ve gerçekçi olmayan bir beklentidir. Danışanlar bu beklentiyi alamadıklarında terapinin işe yaramadığını düşünürler oysaki psikologlar danışana net bir şekilde şunu yap bunu yap gibi hayatınızı yönlendirecek söylemlerde bulunmazlar. Psikologlar var olan probleminize farklı açılardan bakmayı, çözüm yollarını, bu yollardaki artı ve eksileri birlikte bulmanızı daha sağlıklı kararlar vermenizi sağlar.
- Psikologlar bir bakışta ne olduğunu anlar.
Psikologların doğaüstü güçleri yoktur. Danışanlarına veya çevre ki insanlara bakar bakmaz ne olduğunu anlamazlar